Startuje 12. ročník soutěže regionální potravina

Regionalni potravina MZe

Vyhlášení 12. ročníku potravinářských soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2021

Potravináři, zemědělci a zpracovatelé Jihomoravského kraje!

Produkujete a vyrábíte kvalitní výrobky? Chcete získat ocenění kvality pro Vaše výrobky?

Přihlaste se do soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a získejte pro své výrobky prestižní značku kvality a regionality

Startuje 12. ročník soutěže v Jihomoravském kraji

Soutěží se v devíti kategoriích, v každé může zvítězit pouze jeden výrobek. Ocenění uděluje ministr zemědělství na čtyři roky a mohou jej získat pouze malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské podniky a zároveň představit a zvýšit oblibu regionálních potravin nejen mezi odbornou veřejností, ale především mezi spotřebiteli.

V letošním roce došlo k několika změnám v metodice. Všechny příklady vyplněných žádostí jsou k dispozici dle jednotlivých kategorií výrobků na webu regionalnipotravina.cz.

Značka Regionální potravina se uděluje od roku 2010. U výrobků se posuzuje inovativnost, senzorické vlastnosti, použité materiály, suroviny, způsoby výroby, design výrobku a další okolnosti, například vliv výrobku na zdraví spotřebitele nebo dostupnost výrobku na trhu. Produkt zároveň musí být vyrobený v konkrétním regionu, tj. v Jihomoravském kraji, což je základní podmínka soutěže. Podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality, o výrobky, které ctí tradici výroby, nebo jsou naopak inovativní.

V Jihomoravském kraji organizuje tuto soutěž Regionální agrární komora Jihomoravského kraje.

Odměnou pro oceněné výrobky a jejich výrobce je právo čtyři roky používat logo Regionální potravina Jihomoravského kraje, silná mediální a marketingová podpora a v neposlední řadě možnost prezentovat a prodávat oceněné výrobky na vybraných akcích v Jihomoravském kraji.

Metodiku i s přílohami (přihláškou) najdete na webových stránkách KIS Jihomoravského kraje www.kisjm.cz a na stránkách www.regionalnipotravina.cz.

V případě jakýchkoliv dotazů pište, volejte - kontakt

Uzávěrka příjmu žádostí je v pondělí 7. 6. 2021.

Přílohy:

1_Avízo k vyhlášení soutěže ke stažení zde ikona souboru1_avízo A4 JMK

2_Důležité termíny a informace pro výrobce 2021 ke stažení zde ikona souboru2_Důležité termíny a informace pro výrobce 2021

3_Metodika RP 2021 včetně příloh ke stažení zde ikona souboru3_Metodika RP 2021 včetně příloh

4_Zásady soutěže pro udělování značky ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2021 ke stažení zde ikona souboru4_Zasady_ZCH_cast A_2021

5_Změnový formulář RP 2021 ke stažení zde ikona souboru5-Zmenovy-formular-RP-2021

6_ Souhlas žadatele se zpracováním osobních údajů ke stažení zde ikona souboru6_Souhlas_ZLATA_Chut

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

7_Náborové oslovení RP JMK 2021 ke stažení zde ikona souboru7_Naborove_Osloveni_RP_JMK_2021


Vytvořeno 17.5.2021 16:39:36 - aktualizováno 17.5.2021 16:50:22 | přečteno 155x | renatanovakova
 

První sloupec

Město Židlochovice
Pracoviště:
Nádražní 750
Masarykova 100
Náměstí Míru 152

667 01 Židlochovice
IČO: 00282979
DIČ: CZ00282979 

Druhý sloupec

Elektronická podatelna: 
ID datové schránky:  hxdby2c 


Bankovní spojení 
ČS, a.s. Židlochovice
č.ú.: 19-2027059319/0800
Odbor dopravy:
9044400277/0100
19-23229641/0100
78680237/0100

Třetí sloupec

Úřední hodiny pro veřejnost:

pondělí: 8.00-17.00
středa:   8.00-17.00

Doporučujeme se objednat přes
REZERVAČNÍ SYSTÉM.

Podatelna tel.: +420 547 428 711

Nádražní 750

Pracovní doba podatelny:
pondělí:  7.30 - 17.00
úterý:      7.30 - 15.00 
středa:    7.30 - 17.00 
čtvrtek:   7.30 - 15.00 
pátek:     7.30 - 14.00

Čtvrtý sloupec

Návštěvnost

Celkem přístupů: 48 344 993
Za týden: 77 189
Za den: 4 860
Online návštěvníků: 192
load